Νίκος Βουρλιώτης: “Οι trappers ξεχείλωσαν τα όρια περισσότερο από όσο αντέχει η κοινωνία”

Με μία σπουδαία αποκλειστικότητα, ξεκίνησε η εβδομάδα για την εκπομπή μας Number 1 Radioshow, με το νέο τραγούδι του Νίκου Βουρλιώτη με τίτλο “No habla espanol”!

Ο NIVO μας μίλησε για τη σύμπραξή του με την Κατερίνα Στικούδη, τον Ισορροπιστή και τον Obi Omah , αλλά και τη νέα εκπομπή που ετοιμάζει στο ραδιόφωνο! “Ξαναφέρνουμε στο ραδιόφωνο με αυτήν την εκπομπή, όλα αυτά τα μουσικά είδη, που απουσιάζουν τα τελευταία χρόνια, το hip hip, τη soul, funk μουσική. Κάνω μια ενδοσκόπηση στις λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες και παρουσιάζουμε στο κοινό, πράγματα που πολύ δύσκολα θα ακούσουν στα FM”.

Φυσικά μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση που ζουν όλοι οι καλλιτέχνες αυτήν την περίοδο, εν μέσω κορωνοιού, ενώ σχολίασε και την μουσική τάση των trappers: “Δεν μου ταιριάζει στον αισθητικό μου χαρακτήρα, υπό την έννοια ότι έχει ένα περιεχόμενο με το οποίο δεν μπορώ να ταυτιστώ. Όλα αυτά τα χρόνια που ακούγαμε ραπ, το βασικό στοιχείο που μας έκανε να αγαπήσουμε αυτή τη μουσική, ήταν και ο στίχος. Αν ταυτίζεσαι με τον στίχο, τότε το αγαπάς και το συνδέεις με τα συναισθήματά σου. Δυστυχώς, όσο και να έχω ψάξει, δεν έχω βρει κάτι να ταυτιστώ και να συνδεθώ μαζί του. ΜΟυσικά είναι πολύ ωραίο και μοντέρνο πράγμα, είμαι σίγουρος ότι αρέσει σε πάρα πολλούς εκεί έξω. έχει τα πρωτόγονα στοιχεία του χιπχοπ, αυτό το drum machine 808, από εκεί ξεκίνησαν όλα. Σε καμία περίπτωση, δεν μπορώ να ταυτιστώ. Παρόλο που είμαστε ευπροσάρμοστοι, εδώ δεν έχω κάνει καμία προσπάθεια, δεν με ενδιαφέρει καθόλου”.

“Για να μην κάνουμε αρνητική κριτική, απλά για να την κάνουμε, να πουμε ότι πάντοτε οι νέοι καλλιτέχνες έψαχναν τον τρόπο να ξεχειλώσουν τα κοινωνικά όρια και να πάνε πέρα από αυτά. Αυτό το έκανε η ροκ μουσική παλιά, αυτό κατα κάποιο τρόπο ισχύει και εδώ, απλά ξεχειλώσαμε πολύ τα όρια, πήγαμε πολύ πιο μακριά από όσο αντέχει η εποχή και η κοινωνία…”

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: