Ποιοι κάνουν follow έναν δολοφόνο -Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι ακόλουθοι του πιλότου στο Instagram

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έγινε γνωστή η μεγάλη ανατροπή της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο 33χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ομολόγησε ότι είναι ο δολοφόνος της συζύγου του Καρολάιν και ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία.

Από εκείνη την στιγμή ερωτήματα προκλήθηκαν από το γεγονός πως οι followers στο Instagram του πιλότου αρχίζουν να αυξάνονται. Αυτή τη στιγμή οι followers του προφίλ του έχουν ξεπεράσει τους 18.000.

Σχολιάζοντας αυτό το γεγονός, ψυχολόγος της αστυνομίας, εξήγησε στον ΣΚΑΪ πως ο κόσμος ζει όλο και περισσότερο μέσα από τα social χωρίς να ασχολείται με την πραγματική του ζωή ή θεωρώντας ότι η κανονική του ζωή είναι μέσα από το κινητό. «Το ζευγάρι αυτό ας πούμε στα social φαίνεται ένα πάρα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι. Παρόλα αυτά έχει συμβεί αυτό το τραγικό γεγονός που δείχνει ότι το ζευγάρι μάλλον δεν ήταν τόσο αγαπημένο όσο φαίνεται στα social» δηλώνει ενδεικτικά.

Παράλληλα, αναφέρει πως υπάρχουν δύο ειδών ακόλουθοι. Οι περίεργοι και οι άλλοι που μπήκαν στο προφίλ προκειμένου να τον καταραστούν και να εκφράσουν την οργή τους. «Από τα σχόλια στις 2-3 πρώτες αναρτήσεις φαίνεται ότι οι χρήστες του εύχονται ότι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κάποιος και για αυτόν τον λόγο τον ακολουθούν. Επίσης τον ακολουθούν για να γράψουν τέτοια σχόλια και να δουν τι θα γίνει. Θα ανέβει κάτι άλλο; Θα απαντήσει κάποιος άλλος στο σχόλιο που έγραψα; Πόσες καρδούλες θα κάνουν στο σχόλιο αυτό;»

Στην αρχή, όπως είπε, τον είδαν με συμπάθεια και μπορεί να ήθελαν ακόμη και να του γράψουν κάποιο υποστηρικτικό μήνυμα, βλέποντας ένα νέο άτομο να έχει χάσει την γυναίκα του, ενώ έχουν και ένα μωράκι, και τώρα συμβαίνει το αντίθετο. Αυτός είναι που σκότωσε την γυναίκα του που είχε όλη την ζωή της μπροστά και άφησε ορφανό το παιδί τους.

Σχετικά με την ανάρτηση που έκανε ο συζυγοκτόνος  5 μέρες μετά την δολοφονία της Καρολάιν δημοσιεύοντας μια γαμήλια φωτογραφία του με την ίδια και γράφοντας «Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου» o ειδικός της ΕΛ.ΑΣ εξηγεί πως είναι μάλλον αυτό που θεωρεί ο ίδιος ο πιλότος ότι πρέπει να κάνει εκείνη την στιγμή για να πάρει τον κόσμο με το μέρος του.

«Ενδεχομένως και όλα τα κομπλιμέντα για την αστυνομία στις δηλώσεις του είναι για να πάρει και την αστυνομία με το μέρος του προκειμένου να μην καταλάβει κάποιος ότι ήταν αυτός ο ίδιος που το έκανε. Ένας άνθρωπος που βιώνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός δεν είναι η πρώτη του σκέψη ούτε να κάνει κομπλιμέντα στους αστυνομικούς, ούτε να ανεβάσει ένα ποστ στο Instagram. Περνάει ένα πολύ σημαντικό προσωπικό δράμα. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο γιατί κάποιος μπορεί να το κάνει προκειμένου να πάρει δύναμη από τα σχόλια που θα τον στηρίξουν έστω και διαδικτυακά. Κάποιοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη αυτό και το χρησιμοποιούν. Απλά νομίζω ότι χρησιμοποιήθηκε έτσι στην συγκεκριμένη περίπτωση» λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr