Αυτό είναι το τραγούδι με τα περισσότερα views στο Youtube! Πάνω από 7 δισεκατομμύρια!

Μεγάλη μάχη στο youtube για την κορυφή! Εδώ και αρκετά χρόνια, είχαμε συνηθίσει το περίφημο “Despacito” να βρίσκεται στην κορυφή και να μην έχει αντίπαλο. Όμως, τελικά εκθρονίστηκε από ένα τραγούδι που κανείς δεν περίμενε να κάνει…7 δισεκατομμύρια προβολές!

Το Baby Shark, το χαριτωμένο και εξαιρετικά πιασάρικο παιδικό τραγούδι που ηχογραφήθηκε από τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία Pinkfong, έχει γίνει το πιο δημοφιλές βίντεο στο YouTube, εκθρονίζοντας έτσι τη μεγάλη επιτυχία «Despacito».

Με 7,04 δισεκατομμύρια προβολές, το παιδικό αυτό τραγούδι ξεπερνά το «Despacito», το γνωστό παγκοσμίως single του 2017 από τους Luis Fonsi και Daddy Yankee.

Το «Baby Shark» διεκδίκησε το στέμμα περισσότερο από τέσσερα χρόνια από την πρώτη φορά που ανέβηκε. Ο αρχικός δημιουργός του τραγουδιού δεν είναι γνωστός, καθώς αποτελεί παιδικό τραγούδι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έγινε όμως παγκόσμιο φαινόμενο αφού ηχογράφησε ο 10χρονος Κορεατοαμερικανός τραγουδιστής Hope Segoine.

Το τραγούδι, που συνοδεύεται από συγκεκριμένες χορευτικές κινήσεις, πρώτα έγινε viral στη Νοτιοανατολική Ασία και μετά στις ΗΠΑ και την  Ευρώπη. Έφτασε στο Νο 6 στο single chart του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Νο 32 στις ΗΠΑ. Την παραγωγή του έχει αναλάβει η εκπαιδευτική εταιρεία Pinkfong.

Επίσης, το «Baby Shark» χρησιμοποιήθηκε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, με την παραλλαγή «Πλύνε τα χέρια σου» («Wash Your Hands»), για να διδάξει στα παιδιά τη μεγάλη αξία της προσωπικής υγιεινής.

Κι αν για κάποιους είναι λόγος χαράς, το επαναλαμβανόμενο «doo-doo-doo-du-du-du-du-du-du» και ο χαρούμενος ρυθμός του είναι σκέτη τιμωρία. Κι αυτό γιατί χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις ΗΠΑ για την τιμωρία κρατουμένων.

Το «Baby Shark» βασανιστήριο για φυλακισμένους

Τρεις πρώην υπάλληλοι στην φυλακή της Οκλαχόμα των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες επειδή ανάγκασαν κρατούμενους να ακούσουν επανειλημμένα το «Baby Shark», τουλάχιστον για δύο ώρες. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα David Prater, το τραγούδι θα πρόσθεσε «υπερβολικό συναισθηματικό άγχος στους κρατούμενους, που πιθανότατα είχαν ήδη υποφέρει».

Και κάπως έτσι, το «Baby Shark» έχει γίνει το τραγούδι που λατρεύουν τα παιδιά, αλλά απεχθάνονται οι μεγάλοι!

Πηγή: iefimerida.gr