Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη που μας παραχώρησε η Πέγκυ Ζήνα!

Η Πέγκυ Ζήνα βρέθηκε στην παρέα μας τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και μίλησε για πολλά! Για το νέο της τραγούδι “Ειλικρινά” που κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες :

Ήθελα να βγάλω ένα ήσυχο, ταξιδιάρικο τραγούδι. Μου το έστειλε ο Βασίλης Γιαννόπουλος , που μας ενώνουν μεγάλες επιτυχίες. Ακούω το “Ειλικρινά” και νομίζω ότι είναι σαν να το έχω τραγουδήσει, είναι του υφους μου. Ξεκίνησα τότε, να παω στη συναυλία και το τραγουδούσα στο δρόμο, μου κόλλησε. Μου άρεσε πολύ και η απλότητα του στίχου του. Δεν χρειάζεται πάντα να φιλοσοφείς. Και μουσικά είναι ήσυχη δύναμη, δεν κάνει προσπάθεια να εντυπωσιάσει…”.

Για την πανδημία και τον κορωνοίο, η Πέγκυ Ζήνα δεν μάσησε τα λόγια της: “Μας έχουν σπείρει το φόβο μέσα μας και σημασία δεν έχει αν έχουν κάνει καλά ή όχι. Σημασία έχει ότι τον έχουν σπείρει και που κοιμόμαστε και ξυπνάμε με αυτόν τον φόβο αυτού του ιού, που δεν ξέρουμε ακόμα πως να τον αντιμετωπίσουμε γιατί δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι οι γιατροί.

Μία μέρα λένε έτσι κολλάει, μία λένε αλλιώς κολλάει. Εμείς το βιώνουμε σε απόσταση όσο μπορούμε, αν χρειαστεί να βγούμε κρατάμε τα μέτρα έτσι ακριβώς όπως μας τα έχουν πει, φορώντας τη μάσκα μας. 

Τώρα πάλι ο κλάδος μας είναι τελείως μη υπολογίσιμος από το Κράτος. Αυτό είναι μια φοβερή ματαίωση, να νιώθεις ότι το δικό σου επάγγελμα δεν το υπολογίζει η Πολιτεία. Είναι πάρα πολλές οι οικογένειες που ζουν από το δικό μας επάγγελμα. Δεν τους έχουν υπολογίσει όλους αυτούς. Δεν είναι ωραίο να βγάζουν μέτρα για όλους και καμιά φορά να μην αναφέρουν τίποτα για τον δικό μας χώρο. Καμία λύση. Δεν είπα ότι οι άνθρωποι δεν έχουν δίκιο ότι δεν πρέπει να μαζευόμαστε σε χώρους και να τραγουδάμε. Στις 3-4 τελευταίες συναυλίες που έκανα με την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και ήταν ο κόσμος με μάσκες, δεν ένιωσα καλά. Δεν ήταν ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να μη μπορούν να διασκεδάσουν και να εκφραστούν. Δεν ήταν αυτό που έχω μάθει, να μοιράζομαι συναισθήματα με τον κόσμο. 

Δεν πιστεύω ότι γίνεται ηθελημένα αυτό, για τους καλλιτέχνες, αλλά θεωρώ ότι το έχουν λίγο παρατημένο, σαν να μην είναι απαραίτητο να υπάρχει ο δικός μας ο κλάδος”. 

Η αγαπημένη τραγουδίστρια σε μια προσπάθεια να ξεχωρίσει κάποια από τα αγαπημένα της τραγούδια, διάλεξε ένα από αυτά που είναι πολύ ιδιαίτερο για εκείνην:

“Το πρώτο τραγούδι που λάτρεψα και το έχω σε πολύ υψηλή θέση μέσα μου είναι το “Δυστυχώς” (Έχει σύννεφα απόψε”). Αυτό το τραγούδι ήταν το πρώτο που είπα και αισθάνθηκα ότι είναι 100% η κατάθεση του εαυτού μου. Ενώ είχα πει ωραία τραγούδια πριν από αυτό, επειδή το ύφος που οι εταιρείες με αντιμετώπιζαν, ήταν πιο πολύ ποπ σαν εμφάνιση, όμως τότε ο φίλος και κουμπάρος μου, Γιώργος Μουκίδης, μου έδωσε τότε το ύφος μου σαν τραγουδίστρια. Το “Δυστυχώς” ήταν το πρώτο τραγούδι που κατέβασα μικρόφωνο και 3.000 κόσμος τραγουδούσε από κάτω. Με έπιασε τέτοιο κλάμα, σαν να αισθάνθηκα -ενώ τραγουδούσα ήδη 8 χρόνια- ότι τότε είναι η πραγματική αφετηρία μου και ο τρόπος που συστήθηκα στον κόσμο. Για αυτό κατέχει ιδιαίτερη θέση…”

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: